Cемінар-практикум з основ робототехніки та програмування 2022

17 та 19 травня  відбувся семінар із підвищення кваліфікації педагогів закладів освіти, які навчатимуть школярів області основам робототехніки, програмування та інноваційного підприємництва в рамках проєкту «Технологічне майбутнє Вінниччини».

Під час семінару  був проведений  інтенсивний навчальний тренінг з основ робототехніки і програмування спільно з Вінницьким національним технічним університетом. Завдяки  доценту  кафедри комп’ютерних наук Белзецькому Р.С., який є одним з розробників курсу  «Основи робототехніки» згідно даного проекту, вчителі навчилися працювати з наборами «Makeblock» та освоїли  методи навчання учнів у гуртках з робототехніки та  інженерії..

Одне з головних завдань семінару це підвищення рівня інформаційно-технологічної  компетентності не тільки учителів, а у майбутньому – учнів. Адже саме молодь має  бачити перспективи для навчання та професійної реалізації на Вінниччині.

         Нагадаємо, що у кінці 2021 року було відібрано 50 закладів загальної шкільної освіти, які стали учасниками проєкту та отримати 10 наборів робототехніки.